Pompei

 

Med 300 km/t fra Roma til Napoli og retur for at opleve lidt af Pompei 2016

 

 

 

 

 

Klik på billederne for at se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med 300 km/t hurtigtog fra Roma til Napoli om formiddagen, togskift under banegården til den oldgamle diesel-kystbane med 20 km/t sydpå langs bugtens lavasorte strande mod Pompei. What a Sight! Retur til Napoli med et gaffatape-renoveret el-lokaltog, der slingrende og skinnehvinende med vanvittig fart kørte ind til Napoli C. Videre med 300 km/t hurtigtog til Roma - lige til aftensmadstid.

Pompei er en fantastisk og imponerende arkæologisk bedrift. Det er på stedet meget nemt at foretille sig, hvordan livet var i byen før Vesuvs pludselige og ødelæggende udbrud. Det virker utroligt levende, selvom alt er dødt. Helt dødt!

Det er allerbedst at bruge det udleverede, zoneinddelte kort til at finde rundt i den store by. Vær systematisk. Tag vand og madpakke med på den flere kilometer lange tur. Brug sportssko eller vandrestøvler. Der er dyr junkfood,  kaffe, is  m.m. ved begge indgange. Besøg udgravningerne og museet en hverdag uden for helligdage og skoleferier. 

Arrangør: Poul Anker, Italiensk Forum

Lidt mere Pompei 2018

 

 

 

 

 

Klik på billederne for at se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Var med Best Travel på tur til Pompei 2018 og fik set området på en lidt anden måde. Men det frygtelige ved Pompei er jo, at arkæologerne stadig arbejder på højtryk. Der sker hele tiden noget uventet nyt. Nye tekniker, som f.eks. laser, ultralyd og nye scanningsmetoder har selvfølgelig været brugt længe. Man har også ihærdigt ledt efter hulrum i Pompei. Fornylig fandt man så et hulrum med skelet efter en hest midt i sin dødskamp mod den skoldhede aske. Man har iøvrigt senere fået en formodning om, at mange af de over tusinde tilbageblevende i Pompei var født, opvokset og altid lavde levet i byen. De anede simpelt hen ikke, hvor de skulle flygte hen!

 

Billedserier

Diverse


Alle fotos på disse
billedsider:
©Sten Utke

Roma - i hælene på Thorvaldsen
Roma på godt og ondt
Toscana
Puglia, Italia
Colli Albani - Albanerbjergene
Campania, Italia

Lidt Sverige
Danmark dejligst
 

Willys Place i Vester Voldgade
Nødebo Kostskole i 50’erne
Tibirke Bakker
Klammerhøj i Tibirke Bakker
Gamle kuffertmærker
Billedbunken
Aner
Anegalleri
Surt og Sødt
 

 

 

 

 

 

 

 

Sten Utke | Langebjergvej 204A | DK-3050 Humlebæk | 3025 4894