Willys Place

 

Willys Place
på Vester
Voldgade i
København


- Det var her,
mange journalister,
reklamefolk, fotografer
og kendisser
kom i 50’erne

- for at drikke the!

Der kom mange piger på Willy’s Place, der gerne ville “opdages”

 

Vejen hjem fra job i årene 1955-64 gik som regel over “The American Sodafountain” Willy's Place på en 1. sal i Vester Voldgade i København. Stedet var for sin tid noget helt specielt. Der blev f.eks. ikke udskænket spiritus. Det var her, at mange pressefolk, reklamekonsulenter, fotografer og kendisser kom og spiste frokost eller drak the/kaffe. Bag baren sørgede værten Willy De Witt fra en pladespiller selv for musikken, der altid var lækker jazz og bigband musik. Lige fra Sinatra til Ellington. Og det var her, man kunne møde både de kendte fotografer, modefolk, headhunterne, Helle Hertz, Klaus Pagh og Evy Nordlund + diverse charlataner!

 

 

Enkelte af gæsterne hos Willy's blev hen ad vejen til gode venner eller kammerater. Vi tog på weekends og udflugter sammen eller kom i hinandens hjem og til fester...

Et par år var vi en meget åben klike på Willy's Place, hvor vi altid mødtes fredag eftermidddag for at planlægge weekenden sammen. Hvis nogle i lokalet ville med i bilerne, skulle de bare sige til. Der var f. eks. ofte ture til det nyåbnede Louisiana i Humlebæk med afslutning i Hellerup hos civilingeniør Peter Plum med en gang Sugo al Pomadora. Eller nogle lange weekend’s med gåture i Tisvilde Hegn og overnatning på Klammerhøj i Tibirke Bakker med ild i pejsen og øl i maven!

Det var ofte skak-interesserede i alle aldersgrupper, der mange gange besatte bordene hos Willy’s

 

Der kom omtrent de samme mennesker på Willy’s hver dag, der tyllede the (i personlige hvide kopper med navn og guldkant) eller fik sig en BLT-sandwich, en lækker salat, dagens super-special, Cordon Bleu eller toast. Knæveren gik på kryds og tværs, der var altid masser af søde piger med milkshakes og opsat hår - og altid kolleger og nogen at spille skak med!

 

 

Fotograf Bent Næsby, Sten Utke

 

Klaus Pagh (th) spiller skak ved stambordet

 

Billedserier 400 x 600

Diverse

Website_Design_NetObjects_Fusion


Alle fotos på billedsider:
©Sten Utke

Puglia
Roma - i hælene på Thorvaldsen
Roma på godt og ondt
Napolibugten
Den græske ø Symi
London
Toscana
Danmark dejligst
Colli Albani - Albanerbjergene
Et torp i de østskånske skove
Venezia
Gamle biler

Willys Place i Vester Voldgade
Nødebo Kostskole i 50’erne
Disco på den gamle færgekro
Klammerhøj i Tibirke Bakker
Tibirke Bakker
Gamle kuffertmærker
Billedbunken
Aner
Anegalleri
Surt og Sødt

 

 

 

 

 

 

 

Sten Utke | Langebjergvej 204A | DK-3050 Humlebæk | +45 30254894