Surt & Sødt

 

Det gamle brokkehoved møder sin begejstrede side...

“Surt og Sødt” er lidt gammeldags,
men er en blanding af glæde, brok, forundring, fiktion, “fake news”,
fri fantasi og satire.

Med venlig hilsen, Sten Utke

Paris’ mange ildsteder

 

 

Det er et særpræget syn at kigge ind over Paris fra en femte sal på Montmartre og se de mange røde skorstene fra indbyggernes komfurer og ildsteder. (eget foto)

Svensk racelære på oldefars tid:
De 5 menneskeracer

 

Gleerupska Universitets Bokhandelns Väggplancher för
åskådningsundervisning III: De fem människorraserne - (udateret)

Eftertænksomt middelalder-setup

 

 

Få timer før manden blev henrettet på bålet: -“Nu har jeg fortalt inkvisitionen igen og igen, at jeg har læst den der sangbog og biblen flere hundrede gange, og at jeg stadig ikke forstår en skid af det hele. Hvad handler de røverhistorier egentlig om, og hvad vil I bruge dem til? Må jeg be’ om noget frisk vand i kanden, mere papir og blæk - og et nyt lys? Jeg er igang med at udforme et manifest, der vil ændre verden”.

(billede fra Dark Roasted Blend)

Come fly with me...

 

 

Fra et TWA Lockheed Constellation passagerfly i USA først i 50’erne. Pantry’et er af krydsfinër med et gardin for. Vinduerne er store og firkantede med bredt udsyn. Passagererne kan også se, hvordan flyet ser ud udefra fra en stor skalamodel i kabineloftet. Sikkerhedsseler? Nej, nej. Man sidder i Chesterfieldagtige sofaer og gulvtæppet matcher. Det gør den elegante stewardesse også med sin kække hat og den tækkelige, halvlange nederdel.

 

 

TWA 1955 (med nye typer turbo-propfly) var også god til det med personlig, individuel service. Den velfriserede knægt herover har garanteret aldrig set noget lignende - blikket er fast rettet mod bakkens herligheder og det strålende smil vil slet, slet ikke forsvinde. Her er kalorier nok til 4 døgn. Moderen smiler også: - Far har sikkert betalt!

Roomservice?

 

 

Sådan bliver man altid behandlet, når man taler ordenligt til pigerne og uden omsvøb fortæller dem, at de er komplet uundværlige og ubegribeligt smukke på deres egen personlige måde - og at man nok skal anstrenge sig for at gøre, som de siger og ønsker (eller drømmer om)!

Alternativt kan kobberstikket også forestille en eller anden tilfældig krigsliderlig stodder, der har kæmpet bravt for magthaverne og bagefter har forlangt ordenlig roomservice.

Eller: Han er måske den absolut sidste levende mand på Jorden?

 

Lidt om Canis Lupus

 

Det er ikke ulven, som skal ændre adfærd. Der er os, der skal opleve et andet syn på den. Se den som den dyreart, der har fulgt mennesket i årtusinder og ofte beskyttet os. Tænk også over, at alle hunde er ulve - mere eller mindre - selvom de fleste i dag er komplet degenererede, kynisk fremavlet, psykotiske og undertrykte. Det er ulven ikke. Den tænker og handler som den skal!

Du kan desværre (heldigvis) ikke helt dressere en vild ulv! Men det kan du med en hund. Læs bogen “Hunden - ulven ved din side” af Roger Abrantes - en klog og lærerig bog! Om kommunikation. Og visdommen bag belønning. Roger Abrantes er en af de få mennesker, der kender hundens behov, sprog, adfærd og relationer til mennesker.

 

Ham her bli’r man nok aldrig rigtig ven med...

 

 

Han ligner en koncernkurêr, våbenhandler eller advokat - i snævert, farveløst luksuskluns (der kan holde sig rent på overfladen i månedsvis). Grå og sort over det hele. Denne fritgående alfahan er faktisk uhyggelig ad helvede til - ligner en slags dødens eller overmagtens budbringer. Iskold i røven - og dyrker sikkert helst kun sig selv og koncernen i en tyk tåge af grænseoverskridende grådighed og mandehørm. Han berører aldrig nogensinde en kvinde kærligt på kroppen - nej, han køber bare damen for kontanter eller et par baner go’ coke.

Træner, får UVA-sol og manicure mindst en time daglig. Drikker altid de mest sjældne skotske single malts og ellers Red Bull. Bruger Iphone 12, Imac og Ipads gennem koncernens krypterede cloudnetværk. Bor altid på hotel med effektivt wi-fi. Har også boksadresse ved Waterfront i 2900. Kører i DK altid med taxa eller i firmaets Tesla. Og flyver altid med samme selskab for at opnå højeste bonus til sine private score-ture.

Men: Han kunne måske også forestille at være:

1) En arbejdsløs fitnesstræner i sit første praktikjob som fotomodel
for et norsk mediefirma.
2) Officielt nomineret til den absolut mest uegnede til roller i tv-serier som “Alene  i vildmarken” eller “I gæld til halsen”.
3) En moderne bedemand?

For at sige det helt klart:

 

 

Stort, flot, gammelt støbejernsskilt fra DSB, der meget detaljeret - og med STORE bogstaver - forklarer hvordan man ikke må opføre sig ved de nærliggende togstrækninger og ubevogtede jernbaneoverskæringer.

- fra lauritz.com

Mest anvendte udbrud i danske
radio- og tv-interviews:

 

“Jamen, altså, øhhhh(m)...”

Det store spørgsmål:

 

Kan man undgå at smile lidt, når man i TV ser ledende politikere spankulere rundt på Marienborgs græsplæne i sorte, snævre bukser og hvide sneakers/gummisko? De ligner jo lidt store vadefugle!

Denne vej, mine herrer!

 

 

Gu’ ve’ hvor dette skilt oprindeligt
har hængt?

(fundet i aktionshus)

Hvorfor skal jeg
ha’ bank?

 

31.10.2013, korr. 2014 / 2015 / 2017 / 2019

 

Da min bank i 2012 gjorde sig smart ved at skrive på engelsk til sine danske privatkunder, ja, så overvejede jeg at skifte bank.

Da den samme bank i 2013 ville have mig til at “abbonnere” på min NEM-konto , som jeg er tvungen til have, ja, så overvejede jeg at skifte bank.

Da min bank overalt i dagspressen fortalte, at de helst var fri for at have mig som kunde, da jeg med kun et lille billån og lidt opsparing var en dårlig forretning,  ja, så overvejede jeg at skifte bank.

Da min lokale filial med kort varsel lukkede, som flere hundrede andre fra samme bank, og den nærmeste hæveautomat og “rådgiver” nu befandt sig 14 km væk, ja, så overvejede jeg at skifte bank.

2013: Klynkeri og hykleri: Mon den nye ordførende direktør effektivt kan styre biksen gennem sine tårevædede øjne?: “...jeg er ked af hver eneste kunde, der forlader banken”, siger han d. 29.10.2013 til Politiken.

2017: Berlingske skriver, at min bank med åbne øjne hvidvasker enorme summer gennem diktaturstater, filialer i EU  og tomme selskaber.

2018: En rapport beskriver, hvordan bl.a. Putin-familie og andre hvidvasker penge gennem konti i min bank. Sagen afslører ansvarssvigt i banken og hos myndighederne. Over 1500 Mia kr. er blevet hvidvasket og banken har tjent godt på det. Bestyrelsen udskiftes og en ny direktør dukker op- igen, igen.

I mellemtiden er det blevet NEDEREN at have noget med min bank at gøre. Bad standing! Der bliver kigget skævt til een, hvis man viser sit Dankort fra banken blandt “almindelige, normale borgere“
“- Er du hvidvasker eller hvad?”

2019: Så er min egen filial i Hørsholm indblandet i en sag om momssvindelkonti på ca. 1,4 millarder. Senere på året bliver min bank politianmeldt for svindel med underskudsgivende flexlån.
Nov. 2019: Bagmandspolitiet går ind og undersøger. Banken får november 2020 en bøde på ni millioner kroner for vildledelse af bankens kunder i forbindelse med produktet Flexinvest Fri.
 

Et kulturmønster, der ligner noget fra en snusket londonbank, er hurtigt blevet dominerende.

2020: Min bank vil informere kunderne i TV2 News om nye tiltag under Covid-19 krisen og sender en stor, glinsende, engelsktalende mand i mørkeblå habit, som ingen forstår.
2021: Nå, så lukkede min filial i Hørsholm for kundebetjening.

NB: Jeg har endnu ikke skiftet bank
- kun fordi den stadig har de fleste gebyrfrie hæveautomater på mine ruter gennem tilværelsen.

Godnat med TWA

 

 

I en TWA Constellation på vej til drømmeland (med lyden af fire store turbo-prop motorer i ørerne) - i fin natkjole, svagt månelys, klare stjerner i det fjerne og et ugeblad lige ved hånden. (TWA - Trans World Airlines - gik iøvrigt konkurs).

Langebjergparken i Humlebæk - en perle langt væk fra alting

 

Langbjergparken

 

08.11.2017, rev 2019

 

Min bopæl siden 1986:
Langebjergparken ved Øverste Torp i Humlebæk er jo ikke ligefrem et sted, man sådan lige kommer forbi, med mindre man er kørt helt forkert, skal på den lille kommunale skole eller et lokalt sportscenter for enden af vejen.

Bebyggelsen ligger mast inde mellem et ret stort område med parcelhuse og et industriområde - dog uden decideret produktion. Den ligger på den blinde Langebjergvejs højre side og er en almen boligafdeling i Humlebæk Boligselskab, der administreres af Domea s.m.b.a..

Boligerne fra midten af 1980’erne er bygget som kædehuse med to etager i to ovale cirkler inde i hinanden, adskilt af stier og gode legepladser. To plæner i midten af det hele fylder cirklen ud. Der er P-pladser og carports til de fleste.

Man er totalt isoleret fra
bylivet i Humlebæk.
Der er til gengæld fred og næsten larmende stilhed. Fuglefløjt og åben himmel. 36 m. over havet. Lejlighederne har 37 år gammelt HTH-køkken og komfur med keramiske plader. Meget tørt indeklima og altid fodkoldt. Individuel målerafregning på alt: Gasvarme/el/vand.

Men: Der er ingen vicevært. Den nærmeste ejendomsfunktionær befinder sig ofte et helt andet sted på egnen og har slet ingen tilknytning. Skal man have udført en vigtig reperation - og ikke har netadgang (14%) - skal man aflevere en skriftlig besked, der behandles af et såkaldt service center 2 km væk, som koordinerer opgaverne mellem 6 (seks) forskellige boligafdelinger i Humlebækområdet.

Det nærmeste sted at få stillet sulten er fra en K-tank 1.7 km mod øst. Dagligvarebutikker ligger 2.3 km væk, og når man skal hjem med varerne på cykel, foregår det op ad bakke - man ta’r lige en stigning på 24 m op til Langebjerg!

Need for Weed

 

 

Den forhåbningsfulde datter i hyggesnak med sin enlige mor om årets flotte afgrøder fra væksthuset. “Dyrk dit eget, ryg dit eget”! Skrift og layout minder iøvrigt lidt om tidligere Philip Morris smøg-annoncer.

Fra Dark Roasted Blend

Film, jeg aldrig fik set, men hvor handlingen må være åbenlys  I

 

 

Dybt rystende film om farlige, ukontrollerede og ulovlige fysiske indgreb på gravide tyske kvinder. Om håbløs og udsigtsløs ung forelskelse og dens dybt skæbnesvangre konsekvenser: Afmagt, smerte og floder af gråd. Med helt igennem tysktalende schauspielere.

Film, jeg aldrig fik set, men hvor handlingen må være åbenlys  II

 

 

Med Ib Mossin og menneskeligt bundskravl dybt nede i møget i det indre København. Lone Hertz, Ghita Nørby og Birgitte Bruun er ufrivillige ofre for nogle rodløse knægtes usympatiske, kyniske og afvigende adfærd. Et endeløst drama med mange oprivende og tankevækkende scener. Preben Kaas er med.

- og med den
ønskede hudfarve?

 

 

Det er bestemt ikke OK at give hunde make-up, tøj og parykker på, men køteren herover ser ikke ud til at lide større skade. Utroligt, som den ligner Mikael Jacobsen!
Godt set! Godt billede! Go’ hund!

 

(fra J.L. Andys Petcare, Miss.)

 

Billedserier

Diverse


Alle fotos på disse
billedsider:
©Sten Utke

Roma - i hælene på Thorvaldsen
Roma på godt og ondt
Toscana
Puglia, Italia
Colli Albani - Albanerbjergene
Campania, Italia

Lidt Sverige
Danmark dejligst
 

Willys Place i Vester Voldgade
Nødebo Kostskole i 50’erne
Tibirke Bakker
Klammerhøj i Tibirke Bakker
Gamle kuffertmærker
Billedbunken
Aner
Anegalleri
Surt og Sødt
 

 

 

 

 

 

 

 

Sten Utke | Langebjergvej 204A | DK-3050 Humlebæk | 3025 4894